Svet 0

04.09.2024.

13:29

Sve bolji odnosni između Rusije i Kine

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas se susreo sa zamenikom kineskog predsednika Han Džengom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u ​​Vladivostoku i poručio da su odnosi Moskve i Pekinga dostigli rekordno visok nivo.

Izvor: Tanjug

Sve bolji odnosni između Rusije i Kine
EPA/Sofia Sandureskaya

Podeli:

''Zahvaljujući zajedničkim naporima, odnosi između Kine i Rusije dostigli su neviđeno visok nivo. Takođe, pridajemo veliki značaj međuregionalnoj saradnji, nadam se da ćemo tokom današnjih sastanaka i sutrašnjeg zajedničkog rada na Istočnom ekonomskom forumu moći da istražimo i pronađemo nove oblasti (saradnje)'', rekao je Putin.

On je takođe podsetio da ruska strana čeka kineskog predsednika Si Đinpinga na samitu BRIKS-a u Kazanju ove jeseni i predložio održavanje bilateralnog sastanka sa njim, prenosi RIA Novosti.

Istočni ekonomski forum održava se od 3. do 6. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku.

Pročitajte još:

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

12 h

Podeli: