Svet 5

03.09.2024.

22:04

Haos se nastavlja: Serija ostavki, najnovija od potpredsednice Vlade

Potpredsednica Vlade i ministarka za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija Ukrajine Irina Vereščuk podnela je danas ostavku.

Izvor: Tanjug

Haos se nastavlja: Serija ostavki, najnovija od potpredsednice Vlade
Profimedia

Podeli:

"Posle skoro tri godine u vladi, danas sam podnela ostavku", napisala je Vereščuk na Telegramu. Ona je zahvalila predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom na ukazanom poverenju, premijeru i članovima vlade na saradnji, narodnim poslanicima na podršci, a timu Ministarstva za reintegraciju na radu i posvećenosti.

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Ukrajine Olga Stefanišina podnela je danas ostavku na tu funkciju, saopštio je predsednik Vrhovne rade Ruslan Stefančuk. 

"Vrhovna rada Ukrajine primila je pismo o ostavci O. V. Stefanišine, potpredsednice Vlade Ukrajine za evropske i evroatlantske integracije", objavio je Stefančuk na Fejsbuku.

Njena ostavka biće razmatrana na jednom od narednih sednica, dodao je on.

Ministar strateške industrije Ukrajine Oleksandar Kamišin, ministar pravde Denis Maljusik, ministar zaštite životne sredine i prirodnih resursa Ruslan Strilc i šef Fonda državne imovine Vitalij Kovalj takođe su danas podneli ostavke.

Šef parlamentarne frakcije "Sluga naroda" Dejvid Arakamija najavio je da će sutra biti dan "ostavki". Prema njegovim rečima, više od 50 odsto kabineta će "doživeti promene".

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: