Svet 0

03.09.2024.

20:53

Stigla osuda iz Rusije: Ovo je nepoštovanje svih međunarodnih normi

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije osudilo je danas to što je SAD zaplenila predsednički avion predsdenika Venecuele Nikolasa Madura, koji se nalazio na servisiranju u Dominikanskoj republici.

Izvor: Tanjug

Stigla osuda iz Rusije: Ovo je nepoštovanje svih međunarodnih normi
Profimedia

Podeli:

''Podržavamo naše bolivarske prijatelje u njihovim legitimnim zahtevima da vrate ono što je ukradeno od venecuelanske države. Solidarni smo sa njima u njihovoj odlučnosti da nastave da čvrsto brane nezavisnost i suverenitet'', rekla je portparolka Minsitarstva Marija Zaharova, prenosi RIA.

Zaharova je navela da se ''još jednom pokazalo potpuno nepoštovanje međunarodnih pravnih normi i, oslanjajući se na 'zakon jačega', poslat je još jedan signal da SAD, po njihovom shvatanju, mogu raspolagati suverenim vlasništvom druge države''.

Avion Nikolasa Madura je već prebačen na Floridu.

SAD su u ponedeljak zaplenile avion koji koristi predsednik Venecuele Nikolas Maduro i prebacile ga iz Dominikanske Republike na Floridu pošto su utvrdile da su njegovom nabavkom prekršene američke sankcije, saopštilo je ministarstvo finansija SAD.

Američki zvaničnici veruju da je avion nezakonito kupljen za 13 miliona dolara preko jedne naftne kompanije i da je ilegalno prebačen u Dominikansku Republiku, rekao je državni tužilac Merik Garland.

Zvaničnici kažu da je ova zaplena izvedena u tesnoj saradnji sa vlastima Dominikanske Republike.

"Ovo je poruka da niko nije iznad zakona, niko nije van domašaja američkih sankcija", rekao je jedan zvaničnik za Si-En-En.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: