Svet 0

03.09.2024.

10:42

Vratiće ih u kovčezima?

Oružano krilo palestinske grupe Hamas kaže da će se zarobljenici držani u Gazi vratiti u Izrael “u kovčezima” ako se izraelski vojni pritisak nastavi.

Izvor: Al Džazira

Vratiće ih u kovčezima?
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Takođe, Izrael je upozoren i da je Hamas dao svojim borcima, koji čuvaju izraelske taoce "nova uputstva" u slučaju približavanja izraelskih trupa.

"Insistiranje (izraelskog premijera Benjamina) Netanijahua na oslobađanju zarobljenika kroz vojni pritisak umesto postizanja dogovora znači da će se oni vratiti svojim porodicama u kovčezima. Njihove porodice moraju izabrati hoće li ih primiti mrtve ili žive", rekao je Abu Obeida, portparol Kasam brigada, u izjavi u ponedeljak, dva dana nakon što je Izrael pronašao tela šest zarobljenika.

"Netanijahu i vojska u potpunosti su odgovorni za smrt zarobljenika nakon što su namerno sprečili bilo kakav dogovor o razmeni zarobljenika", rečeno je.

Saopštenje Brigade Kasam usledilo je nedugo nakon što je Netanijahu rekao da je Hamas “pogubio” šest zarobljenika čija su tela izvučena iz tunela u području Rafa na jugu Gaze.

"Tražim vaš oprost što ih nismo vratili žive", rekao je Netanijahu tokom televizijske konferencije za novinare ranije u ponedeljak dok su protesti zbog smrti nastavljeni drugi dan u Izraelu. "Bili smo blizu, ali nismo uspeli. Hamas će platiti vrlo visoku cenu za ovo", dodao je.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: