Svet 5

03.09.2024.

9:11

Iz Moskve "urlaju": Degenerici, oterajte ih do đavola...

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev oštro je kritikovao pozive Evropske unije i Ukrajine Mongoliji da uhapsi ruskog predsednika Vladimira Putina koji se nalazi u poseti Ulan Batoru.

Izvor: Sputnjik

Iz Moskve "urlaju": Degenerici, oterajte ih do đavola...
Tanjug/Sofya Sandurskaya, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podeli:

"Servilna Evropska unija izrazila je 'zabrinutost' Mongoliji zbog posete ruskog predsednika Vladimira Putina. U smislu – ako ste potpisali pravno ništavni statut Međunarodnog krivičnog suda, onda ga poštujte. Mongoli su oterali dođavola Međunarodni krivični sud i evropske degenerike. Da sam na mestu sudija i tužilaca tog idiotskog 'suda', najviše bih se plašio toga da neki ludak ne pokuša da realizuje njihov nezakoniti nalog (za hapšenje Putina). U takvom slučaju njihov život neće vredeti više od tog komada papira", napisao je Medvedev na Telegramu.

Putin je 2. septembra prvi put doputovao u posetu zemlji koja priznaje jurisdikciju Međunarodnog krivičnog suda.

Reč je o Mongoliji, čije su vlasti pozvale ruskog predsednika da učestvuje u svečanim događajima povodom 85. godišnjice vojne pobede sovjetskih i mongolskih snaga nad Japanom na reci Halhin Gol. Evropska unija i Ukrajina su pozvale Mongoliju da uhapsi Putina.

Podsećamo, Međunarodni krivični sud u Hagu 17. marta izdao je naloge za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina i dečjeg ombudsmana Marije Lavov-Belove zbog optužbi za "ilegalno deportovanje" ukrajinske dece.

Komentarišući ovu odluku, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je napomenuo da Moskva ne priznaje jurisdikciju tog suda.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: