Svet 0

02.09.2024.

20:20

Hrvatski gradonačelnik zabranio izložbu o Srbima; "U stvari sam veliki protivnik zabrana, ali..."

Gradonačelnik Sinja i narodni poslanik zabranio je održavanje izložbe "Susret na tromeđi" koju je uz finansijsku podršku Srpskog narodnog veća trebalo da organizuje Galerija Sikirica.

Izvor: Index.hr

Hrvatski gradonačelnik zabranio izložbu o Srbima; "U stvari sam veliki protivnik zabrana, ali..."
Depositphotos/ tommasolizzul

Podeli:

Izložba savremene hrvatske fotografkinje Inije Herenčić trebalo je da bude otvorena u sredu u 20 časova u Gradskoj galeriji Sikirica u Sinju.

Na izložbi su fotografije sa kulturne manifestacije

U opisu izložbe navedeno je da je reč o ciklusu fotografija koje prate tradicionalnu kulturnu manifestaciju "Selo Tromeđe", koja se u selu Strmica održava u kontinuitetu više od pola veka. Manifestacija prvenstveno predstavlja narodne običaje hrvatskih Srba, ali i onih iz susednih zemalja.

"U stvari sam veliki protivnik zabrana, ali u prostorima i institucijama kojima upravlja Grad Sinj moram da vodim računa o osećanjima građana koji su me izabrali. Kao izabrani gradonačelnik i saborski zastupnik, ja sam moraju voditi računa o poštovanju temelja na kojima je nastala moderna hrvatska država, a tu prvenstveno mislim na Domovinski rat.

Srpsko narodno veće, koje je jedan od donatora izložbe, koja je zakazana za 4. septembar 2024. godine, izdaje nedeljni list Novosti, koji iz nedelje u nedelju pljuje hrvatske branitelje i hrvatsku državu, dok Savet istim Srpskim nacionalnim većem predsedava ozloglašeni Dejan Jović, koji se na društvenim mrežama složio sa izjavom Pere Kvesića da je Hrvatska ne samo propao projekat, već da je i sama ideja stvaranja Hrvatske 'retardirana i nakaradna'“, rekao je Bulj.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: