Svet 0

02.09.2024.

20:12

SAD zaplenile Madurov avion; "Niko nije iznad zakona"

Sjedinjene Američke Države zaplenile su u Dominikanskoj Republici avion predsednika Venecuele Nikolasa Madura, pošto su utvrdile da su prilikom nabavke aviona prekršene američke sankcije.

Izvor: Index.hr

SAD zaplenile Madurov avion; "Niko nije iznad zakona"
Profimedia

Podeli:

Sjedinjene Američke Države su danas odletele avionom za Floridu, kažu dva američka zvaničnika.

Američki zvaničnici rekli su da je avion venecuelanski ekvivalent Air Force One i da ga je Maduro koristio u državnim posetama u prošlosti.

"Ovim se šalje poruka sve do vrha. Šalje se jasna poruka da niko nije iznad zakona, da niko nije iznad dometa američkih sankcija", rekao je jedan američki zvaničnik za Si-En-En.

Letelica "Dassault Falcon 900", vredna oko 13 miliona dolara, boravila je u Dominikanskoj Republici poslednjih nekoliko meseci.

Američki zvaničnici su blisko sarađivali sa Dominikanskom Republikom, koja je obavestila Venecuelu o zapleni.

SAD su ponovo uvele sankcije naftnom i gasnom sektoru Venecuele ranije ove godine nakon što je Madurova vlada odbila da dozvoli održavanje konkurentskih predsedničkih izbora.

Nakon što je Maduro ponovo pobedio 28. jula, Venecuela je suspendovala komercijalne letove za i iz Dominikanske Republike.

U martu 2020. Ministarstvo pravde SAD optužilo je Madura, zajedno sa 14 sadašnjih i bivših venecuelanskih zvaničnika, za narko-terorizam, trgovinu drogom i korupciju.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

uživo Podoran udar: Sve se trese

Rat u Ukrajini – 938. dan. Oko milion Ukrajinaca i Rusa je već ubijeno ratu, objavio je Volstrit džornal, pozivajući se na neimenovane izvore i procene zapadnih obaveštajnih službi.

20:08

18.9.2024.

21 min

Podeli: