Svet 0

02.09.2024.

10:58

Brutalna poruka Benjaminu Netanijahuu

Palestinski Hamas oglasio se nakon ubistva šest izraelskih talaca u Pojasu Gaze, poručivši da je za ovakav epilog kriva politika koju sprovodi Benjamin Netanijahu.

Izvor: Klix.ba

Brutalna poruka Benjaminu Netanijahuu
Shutterstock/Anas-Mohammed

Podeli:

U saopštenju za javnost, iz Hamasa su naglasili da bi ostali izraelski taoci koji se i dalje nalaze u Gazi mogli doživeti sudbinu izraelskog pilota Rona Arada koji je nestao pre 36 godina.

"Izraelski premijer Benjamin Netanijahu promoviše pojavu desetina novih Rona Arada", naveli su.

Inače, izraelskog pilota su 1986. godine uhvatile pristalice libanskog pokreta Amal kada se njegov avion srušio dok se nalazio u borbenoj misiji u blizini grada Saide.

Izrael je tada odmah započeo pregovore za oslobađanje pilota, ali ni dve godine nakon toga dogovor nije postignut.

Zarobljenik se od 1988. godine smatrao nestalim, a njegova lokacija i konačna sudbina nikada do kraja nisu postali poznati.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu ranije je održao govor tokom sastanka bezbednosnog kabineta te se osvrnuo na pogubljenje šest talaca koje je u Pojasu Gaze izveo Hamas.

"Prva stvar koja se mora učiniti, odnosno doneti u naredna 24 ili 48 sati jesu preporuke za traženje oštre reakcije na aktivnosti Hamasa te plaćanje cene za ono što su uradili. Ako to ne uradimo, videćemo još ovakvih ubistava", poručio je premijer Izraela.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: