Svet 1

01.09.2024.

21:15

Potvrđeno: Evo zašto je pao helikopter u kojem je poginuo iranski predsednik Ebrahim Raisi

Padd helikoptera, u kojem je poginuo iranski predsednik Ebrahim Raisi u maju, prouzrokovan je, pre svega, lošim vremenskim uslovima, ukjučujući gustu maglu, pokazuje konačni rezultat istrage o tom incidentu, javila je danas iranska državna televizija.

Izvor: Tanjug

Potvrđeno: Evo zašto je pao helikopter u kojem je poginuo iranski predsednik Ebrahim Raisi
Profimedia

Podeli:

U izveštaju, koji je objavljen nakon istrage visoke vojne komisije, navodi se da je gusta magla dovela do toga da se helikopter sruši u planinskom predelu, preneo je Rojters.

Prema preliminarnoj istrazi koju je sprovela iranska vojska u maju, nisu pronađeni dokazi da se helikopter srušio zbog mogućeg napada.

Raisi je poginuo kada se njegov helikopter srušio u maju u planinskom regionu na severozapadu Irana blizu granice sa Azerbejdžanom.

Poginulo je još sedam osoba, uključujući iranskog ministra spoljnih poslova Hoseina Amir-Abdolahijana.

Pročitajte još:

Vojska upala u grad: Snajperisti po krovovima, blokirana vrata džamije

Iran sve bliži proizvodnji nuklearne bombe?

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: