Svet 0

01.09.2024.

11:06

Pronađen helikopter: Nema preživelih VIDEO

Spasilačke letelice su pronašle nestali Mi-8 na Kamčatki, rekao je regionalni ministar za vanredne situacije Sergej Lebedev, prenosi RIA Novosti.

Izvor: Tanjug

Pronađen helikopter: Nema preživelih VIDEO
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Podeli:

Prema prvim informacijama svi putnici i članovi posade letelice su poginuli, javili su ruski mediji.

Regionalno odeljenje za vanredne situacije je dodalo da je olupina nestalog helikoptera otkrivena iz vazduha. Nalazi se na visini od 900 metara u blizini mesta gde je letelica poslednji put kontaktirala.

Helikopter avio kompanije Vitjaz-Aero leteo je od lokacije u blizini vulkana Vačkažets ka Nikolaevki kada je došlo do prekida komunikacije sa letelicom.

Agencija navodi da se olupina heikoptera, u kojem su bile 22 osobe, nalazi na nadmorskoj visini od 980 metara i da je nemoguće doći peške do nje.

Helikopter je mogao da se sruši zbog greške pilota, navela je nadležna služba za uklanjanje posledica vanrednih situacija.

"Kao prioritetna verzija razmatra se greška pilota u teškim vremenskim uslovima. Pilot u magli nije mogao da vidi brdo i udario je u njegov obronak", navodi se u saopštenju.

Razmatra se takođe i mogućnost kvara opreme, ali je to za sada u drugom planu.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije intenziviralo je prethodno potragu za nestalim helikopterom, pa je u nju bilo uključeno više od 60 ljudi sa 15 komada tehnike.

Teren iznad kojeg je helikopter sa 22 osobe nestao je planinski i teško dostupan, a potragu otežavaju slaba vidljivost, obilne padavine i jak vetar, navele su lokalne službe.

Helikopter avio kompanije Vitjaz-Aero leteo je od lokacije u blizini vulkana Vačkažets ka Nikolaevki kada je došlo do prekida komunikacije sa letelicom. U njemu se nalazilo 19 putnika i troje članova posade.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: