Svet 0

31.08.2024.

18:10

Žena i muškarac napadnuti na karnevalu u Londonu: Podlegli povredama

Šer Maksimen (32) majka trogodišnje ćerke i Musi Imnetu (41), kuvar u restoranu Gordona Remzija podlegli su povredama nakon dva odvojena napada povezana sa karnevalom u londonskom kvartu Noting Hil, saopštila je danas londonska policija.

Izvor: Tanjug

Žena i muškarac napadnuti na karnevalu u Londonu: Podlegli povredama
Profimedia

Podeli:

Šer se sa ćerkom, drugim članovima porodice i prijateljima šetala 27. avgusta u Noting Hilu kada je usred dana ubodena nožem u prepone dok je pokušavala da razdvoji učesnike u uličnoj tuči, prenosi londonski Gardijan.

Kuvar Musi Imnetu pronađen je istog danas u večernjim časovima u nesvesnom stanju sa povredom glave ispred restorana "Dr Pauer" u Kvinzveju.

Londonska policija je ranije ove nedelje saopštila da je ukupno osam osoba izbodeno nožem, a više od 230 uhapšeno tokom godišnjeg karipskog karnevala u londonskom Noting Hilu.

Kako je navedeno policija je iskoristila sva svoja ovlašćenja kako bi sprečila dodatno nasilje i pronašla je i zaplenila tri komada vatrenog oružja - dva na karnevalu i jedan tokom zaustavljanja jednog vozila, preneo je ranije Skaj njuz.

Među uhapšenima je 37 osam osoba koje su napale radnike Hitne pomoći, osam koji su izvršili seksualne delikte, devet zbog posedovanja droge klase A i 40 zbog posedovanja droge klase B.

Ove godine karneval je obezbeđivalo oko 7.000 policajaca, a tokom karnevala napadnuto ih je 18.

Karneval u Noting Hilu održava se od 1960-ih, a glavna ideja karnevala je ujedinjenje multinacionalne zajednice i okončanje rasnih sukoba.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: