Svet 3

30.08.2024.

22:01

Zelenski očajan: "Moramo im stati na kraj"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da Ukrajina mora da stekne sposobnost da uništi rusku avijaciju u njenim bazama.

Izvor: Tanjug

Zelenski očajan: "Moramo im stati na kraj"
Profimedia

Podeli:

"Konačno, moramo stati na kraj ruskoj terorističkoj taktici. Ukrajina mora da stekne sposobnost uništavanja ruskih aviona u njihovim bazama. U Harkovu su trenutno u toku spasilačke operacije na mestima pogođenim ruskim bombama. Nažalost, ima žrtava", naveo je Zelenski u večerašnjem video obraćanju.

On je naveo da je veliki broj povređenih u ruskom napadu i da spasilačke ekipe daju sve od sebe da spasu što više života. Zelenski je poručio da će Rusija odgovarati za "podle udare" na stambene objekte i naglasio da svi u svetu treba da upamte da je sprečavanje delovanja zla najefikasnija taktika.

Prema njegovim rečima, Ukrajini su potrebne odluke koje mogu da donesu partneri i to one zemlje koje zavise od toga da li Kijev ima sposobnost da uništi ruske avione tamo odakle poleću, "gde je moguće najefikasnije eliminisati ruske teroriste i njihove letelice".

"Mi u Ukrajini i naši prijatelji u svetu ne govorimo samo o dugoročnim rešenjima. O snažnim odlukama. O tome šta može da približi kraj ovog rata, jer je (ruskom predsedniku Vladimiru) Putinu najvažniji teror nad civilima, zastrašivanje i izrugivanje ljudi. Tako je rusko zlo dolazilo svuda, u Siriju, Gruziju, Ukrajinu. Oni svuda imaju istu taktiku terora i tome treba da stanemo na kraj", zaključio je Zelenski.

On je ocenio da bi odluka zapadnih zemlja o upotrebi zapadnog oružja na teritoriji Rusije, mogla da pruži odgovarajuću podršku ukrajinskim odbrambenim snagama, kao i sistemu PVO Ukrajine.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: