Svet 0

29.08.2024.

23:45

Američka vojska će pomagati Tajnoj službi u obezbeđivanju predsedničkih kandidata

Pentagon je večeras saopštio da će učestvovati u obezbeđivanju glavnih kandidata na američkim predsedničkim izborima kako bi potpomogao Tajnu službu, čiji je posao da štiti važne političke ličnosti.

Izvor: Beta

Američka vojska će pomagati Tajnoj službi u obezbeđivanju predsedničkih kandidata
Profimedia

Podeli:

Ova odluka objavljena je više od mesec dana nakon pokušaja atentata na Donalda Trampa, 13. jula u Pensilvaniji, što je bio veliki propust Tajne službe.

Zbog tog događaja, njena šefica je bila prinuđena da podnese ostavku 10 dana kasnije.

"Ministarstvo odbrane će pružati dodatnu zaštitu" do izbora u novembru a verovatno i do ceremonije inauguracije u januaru 2025, rekla je novinarima zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing.

Ministar odbrane Lojd Ostin je u tom pogledu pozitivno odgovorio na zahtev ministarstva nadležnog za Tajnu službu, dodala je ona.

Bivši predsednik je 13. jula na svom predizbornom skupu u Pensilvaniji ranjen u uho, u atentatu koji je koštao života jednog posetioca mitinga a dve osobe ranio.

Slike Donalda Trampa, sa krvlju koja mu teče niz lice i podignutom pesnicom, obišle su svet.

Posledice ovog bezbednosnog fijaska se ne smiruju, pa je prema pisanju američke štampe, najmanje pet agenata Tajne službe poslato na odmor.

Jedan broj zaposlenih u Tajnoj službi sa teritorije Pensilvanije prebačen je na administrativne poslove - i to tako da ih obavljaju od kuće.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: