Svet 0

29.08.2024.

19:10

Ankete: Ako ubica četvoro studenata bude oslobođen, moglo bi doći do nereda

Slučaj ubistva četvoro studenata u američkoj saveznoj državi Ajdaho 2022. izazvao je veliku pažnju javnosti, a advokati optuženog za ta ubistva, Brajana Kohbergera, kažu da je pritisak da on bude osuđen toliko veliki da neki lokalni stanovnici predviđaju linč.

Izvor: Tanjug

Ankete: Ako ubica četvoro studenata bude oslobođen, moglo bi doći do nereda
Shutterstock/ALDECA studio

Podeli:

Advokatica Kohbergera, Elisa Masot, rekla je da je jedini način da on dobije fer suđenje da se postupak preseli na novu lokaciju, prenosi CBS Njuz.

Kasnije danas, biće održano većanje o zahtevu za promenu mesta suđenja koje je zakazano za jun 2025.

Kohberger, bivši student krivičnog prava na državnom univerzitetu Vašington, optužen je po četiri tačke za ubistvo četvoro studenata u novembru 2022. u jednoj iznajmljenoj kući u blizini univerzitetskog kampusa.

Ubistva su šokirala studente i duboko potresla čitavu zajednicu. Medijska pažnja koju su izazvala bila je ogromna, a dobar deo izveštavanja o ubistvima je, prema navodima odbrane Kohbergera, bio pristrasan prema njihovom klijentu.

Njegova odbrana je najpre u januaru tražila promenu mesta suđenja, navodeći da je stvoren negativan publicitet u maloj lokalnoj zajednici, zbog čega njihov klijent ne može imati fer suđenje.

Tim Kohbergerove odbrane je angažovao firmu da sprovede anketu među lokalnim stanovnicima od kojih je 70 odsto reklo da je već uvereno da je on kriv.

Neki od ispitanih su čak izneli vrlo sumorna predviđanja ako Kohberger bude oslobođen, tvrdeći da bi moglo doći do linča, podmetanja požara u sudnici ili nereda.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: