Svet 0

28.08.2024.

23:12

Rusija objavila novu listu "zabranjenih": Na spisku novinari poznatih medija

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je danas da je zabranilo ulazak u zemlju 92 državljana Sjedinjenih Američkih država, uključujući i novinare, advokate i šefove ključnih vojni-industrijskih kompanija.

Izvor: Index.hr

Rusija objavila novu listu "zabranjenih": Na spisku novinari poznatih medija
Shutterstock/stocktributor

Podeli:

Razlog ove odluke je, kako je ministarstvo nazvalo, "rusofobični stav Vašingtona".

Rusija je juče izjavila da se "Zapad igra sa vatrom" razmatrajući da dozvoli Ukrajini da napadne dublje u teritoriju Rusije zapadnim projektilima.

Na listi koju je ministarstvo objavilo na komunikacionoj platformi Telegram nalazi se 14 zaposlenih u Volstrit džurnalu, pet novinara Njujork tajmsa i četvoro Vašington posta.

Ova tri medija nisu odmah odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar. Ministarstvo je saopštilo da se zabrana odnosi na urednike i izveštače "vodećih liberalno-globalističkih publikacija" koji su uključeni u proizvodnju i širenje "lažima" o ruskim oružanim snagama.

Iz Ministarstva su dodali su da je zabrana odgovor na "rusofobični pravac" administracije američkog predsednika Džoa Bajdena, dok su kao ključne istakli obimne sankcije uvedene ruskim političarima, preduzetnicima, naučnicima i novinarima.

"Podsećamo aktuelne američke vlasti na neizbežnost kažnjavanja za neprijateljske radnje, bilo da se radi o direktnom podsticanju (ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog) i njegovih sledbenika na akte agresije i terorističke napade ili pokušaje mešanja u unutrašnje stvari Ruske Federacije," saopštilo je ministarstvo.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: