Svet 1

15.03.2024.

18:03

Putin besan: Biće kažnjeni!

Predsednik Vladimir Putin rekao je u petak da će Ukrajina biti kažnjena zbog pokušaja da poremeti ruske predsedničke izbore granatiranjem civilnih ciljeva na ruskoj teritoriji i slanja 2.500 naoružanih vojnika da pokušaju da probiju granice Rusije.

Izvor: Jutarnji list

Putin besan: Biće kažnjeni!
Profimedia

Podeli:

Obraćajući se vojnim komandantima i šefovima obaveštajnih agencija i najuticajnijim civilnim liderima, Putin je rekao da takvi zločini neće ostati nekažnjeni.

"Da bi poremetio proces glasanja i zastrašio ljude, barem u pograničnim oblastima, režim u Kijevu pokušava da sprovede kaznene akcije, ciljajući na civilna naselja u Rusiji", rekao je Putin.

"Neprijateljski napadi neće ostati nekažnjeni", rekao je Putin i dodao da je ruska protivvazdušna odbrana oborila 95 odsto projektila i granata.

On je rekao da su ubijena i tri civila.

Prema njegovim rečima, izvršena su četiri napada na oblast Belgoroda i jedan napad na oblast Kurska. On je takođe rekao da iza napada stoje ukrajinski opunomoćenici, oko 2.500 vojnika uz podršku 35 tenkova i 40 oklopnih vozila.

Oko 60 odsto tih vojnika je, nastavio je Putin, poginulo, a polovina njihovih oklopnih vozila uništena.

"Siguran sam da će naš narod, naš ruski narod, reagovati na ovo sa još većom solidarnosti. Koga su odlučili da zastraše? Ruski narod?", upitao je Putin.

Pročitajte još:

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: