Svet 3

28.08.2024.

19:30

Tramp upozorava: Klizimo u treći svetski rat

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp je nagovestio da bi operacija Ukrajine u ruskoj Kurskoj oblasti mogla biti rizik za početak trećeg svetskog rata.

Izvor: Klix.ba

Tramp upozorava: Klizimo u treći svetski rat
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Podeli:

Tramp je ovo rekao tokom govora Udruženju nacionalne garde Sjedinjenih Američkih Država u Detroitu, kako je prenela Evropska pravda. Tramp je uveren da je on jedina osoba koja može da obeća da će prekinuti rat između Rusije i Ukrajine i sprečiti treći svetski rat.

On je pomenuo "upad u Rusiju", jasno misleći na napredovanje ukrajinskih odbrambenih snaga u Kurskoj oblasti.

"Pogledajte šta se trenutno dešava s Ukrajinom, oni napadaju Rusiju, u redu. Završićemo u trećem svetskom ratu", rekao je Tramp.

Republikanski predsednički kandidat ponovo je obećao da će prekinuti rat u Ukrajini ako pobedi na izborima.

"Pre nego što uopšte stignem u Ovalni kabinet, ubrzo nakon što pobedim na predsedničkom mestu, rešiću užasni rat između Rusije i Ukrajine. Rešiću ga veoma brzo", rekao je Tramp.

Ranije je Vašington post objavio da je Ukrajina od početka operacije u Kurskoj oblasti intenzivirala zahteve Bajdenovoj administraciji da dozvoli napade raketa sistema ATACMS na aerodrome na ruskoj teritoriji.

Pentagon je saopštio da je napredovanje Ukrajine u regionu Kurska u skladu s politikom SAD, ali je dodao da i dalje ne podržava udare dugog dometa na rusku teritoriju.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: