Svet 2

28.08.2024.

22:53

Ovo je najveći problem Ukrajine: Kuleba otkrio

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je danas da je najveći problem za Kijev u ratu sa Rusijom to što se zbog straha od eskalacije saveznici plaše da usvoje novu politiku podrške Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Ovo je najveći problem Ukrajine: Kuleba otkrio
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

Najnovija izjava Kulebe usledila je dan nakon što je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kazao da se Zapad "igra vatrom" time što razmatra da Kijevu dozvoli da udari duboko na teritoriju Rusije, upozorivši na opasnost od Trećeg svetskog rata, preneo je Rojters.

"Od samog početka velike invazije najveći problem Ukrajine je suočavanje sa dominacijom koncepta eskalacije prilikom donošenja odluka među našim partnerima", istakao je Kuleba.

Kuleba je tokom sastanka sa poljskim kolegom Radoslavom Sikorskim u Poljskoj rekao i da se u ratu uvek radi o oružju, novcu, resursima, ali da je pravi problem u glavama ljudi.

"Većina naših partnera se boji da govori o budućnosti Rusije… To je vrlo uznemirujuće jer ako ne govorimo o budućnosti izvora pretnje, onda ne možemo da napravimo strategiju", rekao je ukrajinski zvaničnik.

Više od dve i po godine od početka napada Rusije na Ukrajinu, Kijev nastoji da ubedi Zapad da im isporuči oružje dugog dometa, kao i da im da odobrenje da gađaju ciljeve duboko na ruskoj teritoriji, navodi Rojters.

Kijev takođe traži pomoć u obaranju raketa koje dolaze iz pravca Rusije.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: