Svet 0

28.08.2024.

16:49

Stravična nesreća: Prevrnuo se autobus, desetoro stranaca poginulo

Deset stranih državljana poginulo je kada se u utorak uveče prevrnuo autobus kojim su putovali u južnoafričkoj provinciji Limpopo, saopštile su danas lokalne vlasti u sredu.

Izvor: Tanjug

Stravična nesreća: Prevrnuo se autobus, desetoro stranaca poginulo
EPA-EFE/STR

Podeli:

Autobus je bio na putu za Johanesburg iz susednog Zimbabvea kada se nesreća dogodila na autoputu "N1" u blizini Mahadoa, nešto pre ponoći, saopštilo je danas pokrajinsko Ministarstvo za saobraćaj i bezbednost zajednice Limpopo.

"Svi preminuli, pet muškaraca i pet žena su strani državljani. Autobus je velikom brzinom prešao preko kružne raskrsnice od Makhadoa prema Polokvaneu, izgubio kontrolu i prevrnuo se. Vozač autobusa je početnik na poslu i nije upoznat sa okolinom", saopštilo je Ministarstvo, prenosi Sinhua.

U saopštenju Korporacija za upravljanje drumskim saobraćajem (RTMC), prema preliminarnim izveštajima, autobus je išao u pravcu juga kada je vozač propustio da pređe kružni tok, što je dovelo do prevrtanja vozila.

"Tačan uzrok se još istražuje. Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni, posebno kada se približavaju kružnom toku", saopštio je RTMC.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: