Svet 0

28.08.2024.

12:48

Napad je izvršen

U izraelskom napadu dronom na automobil u prolazu kroz sirijski kontrolni punkt kod granice s Libanom poginula su trojica palestinskih boraca i pripadnik libanskog Hezbolaha, javlja Rojters.

Izvor: Tanjug

Napad je izvršen
Profimedia

Podeli:

Prema tim izvorima, u automobilu nije bilo oružja.

Ni Hezbolah ni militantna grupa Islamski džihad, u čijem sastavu su bila trojica poginulih Palestinaca, za sada nisu komentarisali ovaj napad, prenosi agencija Rojters.

Lokalni sirijski zvaničnik Abdo al-Taki potvrdio je u intervjuu za jednu sirijsku radio-stanicu da je automobil pogođen u sredu ujutru na putu između sirijske prestonice Damaska i libanske prestonice Bejrut i da su poginule četiri osobe.

Hezbolah, Islamski džihad i druge militantne islamske frakcije redovno ispaljuju rakete i dronove na Izrael sa svojih položaja na jugu Libana.

Ove grupe imaju snažne veze s Iranom i sa sirijskom vladom i prevoze borce i oružje preko sirijsko-libanske granice.

Izrael nije komentarisao današnji incident, iako redovno preuzima odgovornost za napade koje izvodi na libanskoj teritoriji, a gotovo nikada za napade koje, kako se smatra, izvodi na teritoriji Sirije, navodi Rojters.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: