Svet 0

28.08.2024.

14:18

Odgovor Putinovog čoveka: U ovom trenutku je više nego očigledno...

Trenutno ne postoje preduslovi za mirne pregovore o Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

Odgovor Putinovog čoveka: U ovom trenutku je više nego očigledno...
Profimedia/Sefa Karacan / Anadolu

Podeli:

"U ovom trenutku je više nego očigledno da ne postoje preduslovi za takve pregovore", rekao je Peskov na brifingu, komentarišući mogućnost pregovora o mirnom rešenju ukrajinskog sukoba.

Prema njegovim rečima, napadi Kijeva, poput invazije na Kursku oblast, eskaliraju tenzije do krajnjih granica.

Komentarišući izjavu predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da priprema "plan za pobedu nad Rusijom", Peskov je naglasio da je Rusija svesna "suštine kijevskog režima" i da će ostvariti svoje ciljeve.

"Ovo nije prvi put da čujemo ovakve izjave od predstavnika kijevskog režima, svesni smo suštine ovog režima, nastavljamo našu specijalnu vojnu operaciju i ostvarićemo sve naše ciljeve", rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Peskov se saglasio sa izjavom kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa o pretnji trećeg svetskog rata posle napada Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti, napominjući da "postoji razlog za zabrinutost".

On je naveo i da indijski premijer Narendra Modi u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nije predložio plan za mirno rešavanje situacije u Ukrajini uz učešće Indije i ukazao na privrženost Indije mirnom rešenju ukrajinskog sukoba.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: