Svet 8

28.08.2024.

9:58

Rusi, čeka vas katastrofa? 60.000 vojnika...

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski naveo da ruske snage pokušavaju da ponove zauzimanje Bahmuta u sektoru Pokrovsk, uprkos potencijalnim gubicima do 60.000 vojnika.

Izvor: Kyiv post

Rusi, čeka vas katastrofa? 60.000 vojnika...
Profimedia

Podeli:

Zelenskije na na konferenciji za novinare u Kijevu u utorak naveo da ruska vojska nastavlja da vrši pritisak u Pokrovskom sektoru Donjecke oblasti, “verovatno pokušavaju da ponove iskustvo osvajanja Bahmuta”.

Zelenski je sugerisao da bi ruske snage tamo mogle da pretrpe čak 60.000 žrtava. "Rusi se tamo ne povlače jer se na njih puca kada se vrate. To je kao u Bahmutu – tamo će izgubiti 50.000 do 60.000 vojnika, a to ćete uskoro videti", rekao je ukrajinski predsednik.

Zelenski je napomenuo da je nakon početka ofanzive u Kurskoj oblasti napredovanje ruskih trupa kod Pokrovska usporilo.

"Ponekad, gde stoje tri brigade, nije važno da li su tri ili pet brigada; bitno je ko pritiska, u kojoj količini i za šta su borci sposobni… Ne povlače se tamo, a kada se vrate, puca se na njih. I nastaviće da pritiskaju. Njima je to potrebno, baš kao i situacija u Bahmutu", dodao je Zelenski.

Glavnokomandujući Ukrajinskih oružanih snaga Oleksandr Sirski je, odgovarajući na pitanja novinara takoreći potvrdio reči Zelenskog, istakao da je jedan od ciljeva Kurske operacije bio da se neprijateljske snage odvrate od sektora Pokrovsk i Kurahovo.

"Operacija Kursk je skrenula značajan broj neprijateljskih snaga. U ovom trenutku možemo potvrditi da je oko 30.000 vojnika već premešteno na kurs Kursk. I ovaj broj raste. U međuvremenu, neprijatelj pokušava da ukloni jedinice sa drugih pravaca. U pravcu Pokrovska, naprotiv, pojačavaju svoje napore", rekao je Sirski.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: