Svet 0

28.08.2024.

9:41

Ruska FSB: Sprečena serija teorističkih napada

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) sprečila je seriju terorističkih napada na pripadnike policije i verske objekte u Ingušetiji, a kako se navodi u zvaničnom saopštenju Centralnog operativnog centra FSB, privedeno je šest stanovnika, preneli su danas rus

Izvor: Tanjug

Ruska FSB: Sprečena serija teorističkih napada
Profimedia

Podeli:

"Ruska FSB, u saradnji sa Istražnim komitetom Ruske Federacije i ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije, sprečila je niz terorističkih zločina na teritoriji Republike Ingušetije kao rezultat aktivnosti sprovedenih u gradu Nazran i selu Kantiševo. Identifikovano je i privedeno šest meštana, državljana Ruske Federacije, pristalica međunarodne terorističke organizacije zabranjene u Rusiji", navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Prema podacima FSB, osumnjičeni su nameravali da izvrše sabotažu i terorističke napade na zaposlene u republičkim agencijama za sprovođenje zakona, kao i na verske objekte, konkretno, pripreman je napad na crkvu Pokrova Presvete Bogorodice u Sunži.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: