Svet 3

28.08.2024.

10:40

Hitno obustavljeni letovi: Najavljen veliki udar

Ruski Međunarodni aerodrom Kazanj obustavio je letove zbog mogućeg napada dronovima, javili su ruski mediji 28. avgusta.

Izvor: Kijev indenpendent

Hitno obustavljeni letovi: Najavljen veliki udar
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Podeli:

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj Kremlja saopštila je da su ograničenja uvedena u 7 sati ujutru po moskovskom vremenu "kako bi se osigurala bezbednost letova", pri čemu su avioni preusmereni na aerodrom u Samari.

Ruski Telegram kanal Baza tvrdi da je do obustave letova došlo zbog pretnje udarima dronova.

Ovo nije prvi put da se dogodio ovakav incident – Kazanj je bio jedan od četiri aerodroma koji su u aprilu obustavili letove zbog pretnji od udara bespilotnih letelica, a u junu je privremeno zatvoren iz "bezbednosnih razloga".

Kazanj – koji "leži" na više od 900 kilometara (560 milja) istočno od ukrajinske granice – nalazi se u ruskoj republici Tatarstan, koja je ranije bila meta ukrajinskih udara bespilotnih letelica.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su njegove snage tokom noći oborile 12 ukrajinskih dronova u oblastima Rostov i Voronjež, dve ruske oblasti koje se graniče sa Ukrajinom. Dva skladišta nafte u Rostovskoj oblasti zapalila su se nakon navodnih napada.

Za sada nema detalja o mogućim napadima dronovima u Tatarstanu.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: