Svet 0

27.08.2024.

22:42

Hezbolah ponovo gađa VIDEO

Libanski pokret otpora Hezbolah saopštio je da je gađao položaje izraelskih snaga na severu Izraela, usred eskalacije tenzija između dve strane preko granice.

Izvor: Klix.ba

Hezbolah ponovo gađa VIDEO
Profimedia

Podeli:

Hezbolah je u utorak rekao da je pogodio nekoliko izraelskih vojnih položaja, kao i naselje Kirijat Šmona na severu Izraela.

Izraelski mediji javljaju da je nekoliko ljudi poginulo, a 30 ranjeno.

Libanski pokret je takođe saopštio da je „direktno“ dronom pogodio izraelsku špijunsku opremu nedavno postavljenu na dizalicu duž granice.

Hezbolah je takođe objavio video snimke svojih višestrukih napada na položaje izraelske vojske u proteklih nekoliko dana, na kojima se vidi kako njegovi borce koriste protivtenkovske vođene rakete.

Podsećamo, Hezbolah je u nedelju lansirao veliki broj raketa i dronova duboko u Izrael, u okviru „početnog odgovora” na izraelsko ubistvo višeg komandanta Fuada Šukra u južnom predgrađu Bejruta Dahije.

Libanska grupa saopštila je da je ispalila više od 320 raketa zajedno sa nekoliko dronova na 11 vojnih baza na severu Izraela, aktivirajući sirene u priobalnom gradu Akre, Kacrinu na okupiranoj Golanskoj visoravni, kao i brojnim naseljima u Galileji.

Posle osvetničkih napada, Izrael je proglasio 48-časovno vanredno stanje.

Libanski pokret i Izrael razmjenjuju vatru od početka oktobra prošle godine, ubrzo nakon što su njihove vlade pokrenule rat u Pojasu Gaze. Hezbolah je obećao da će nastaviti svoje osvetničke napade sve dok Izrael bude vodio rat u Gazi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: