Svet 0

27.08.2024.

22:07

Poznati novi detalji predsedničke debate; Tramp poručio: Dosta igara

Demokratski i republikanski predsednički kandidati, Kamala Haris (Haris) i Donald Tramp (Tramp), dogovorili su se da održe debatu 10. septembra.

Izvor: Avaz.ba

Poznati novi detalji predsedničke debate; Tramp poručio: Dosta igara
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Podeli:

Kako je navedeno, debata će biti održana na televiziji En-Bi-Si, prenosi Disclose.

Kampanje Trampa i Harisa bile su u sukobu oko toga da li mikrofoni treba da budu uključeni tokom celog trajanja debate ili da budu uključeni samo za kandidata koji u tom trenutku govori, preneo je Aksios.

Kamala Haris, koja je preuzela vrh liste demokrata prošlog meseca nakon što je Bajden odustao od predsedničke trke, veruje da bi "mikrofoni oba kandidata trebalo da budu uključeni tokom celog emitovanja", rekao je Brajan Falon, viši savetnik za komunikacije u kampanji Harisove, u saopštenju objavljenom u ponedeljak.

"Naše razumevanje je da Trampovi savetnici više vole isključen mikrofon jer ne misle da njihov kandidat može samostalno da se ponaša predsednički 90 minuta, rekao je Falon.

S druge strane, Donald Tramp je tokom predizborne posete Virdžiniji u ponedeljak rekao da mu nije važno da li su mikrofoni isključeni, ali da su se "složili sa istim pravilima" kao i tokom prethodne debate.

"Dosta igara. Prihvatili smo Ej-Bi-Si debatu pod potpuno istim uslovima kao i debatu Si-En-En-a," rekao je u saopštenju Džejson Miler, viši savetnik Trampove kampanje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: