Svet 0

27.08.2024.

16:19

Jako nevreme zahvatilo Italiju: Napadao grad, otkazano desetine letova VIDEO

Milanski aerodrom Malpenza obustavio je u ponedeljak letove zbog jake kiše, koja je dovela do poplava i preusmeravanja 27 letova, usled lošeg vremena na severu Italije.

Izvor: Klix.ba

Jako nevreme zahvatilo Italiju: Napadao grad, otkazano desetine letova VIDEO
EPA/ARNO BALZARINI

Podeli:

Na video snimku se vidi kako putnici prolaze kroz vodu na Terminalu 2, voda se takođe infiltrira u Terminal 1, a snimljena je i poplava na autoputu koji vodi ka aerodromu.


Italijanski mediji javljaju da je bilo 27 letova koji nisu mogli da slete u Malpenzu zbog jake kiše i grmljavine i da su preusmereni u Linate, Orio al Serio, Torino i Veneciju, što je izazvalo značajne neprijatnosti za putnike.

Takođe u ponedeljak, grad veličine loptice za golf naneo je ozbiljnu štetu solarnim panelima, vetrobranskim staklima i vinogradima u oblasti Fransijakorta oko Breše.


Italijanske vlasti civilne zaštite izdale su u utorak žuto vremensko upozorenje za 10 regiona, jer se predviđa da će se kišne oluje kretati ka centralnim i južnim regionima zemlje.

Vremensko upozorenje pokriva Umbriju, Abruco, Molize, Kampaniju i Kalabriju i veći deo Pijemontea, Lacija, Sicilije, Apulije i Bazilikate.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: