Svet 7

27.08.2024.

13:02

Moskva "grmi": Ne!

Pregovori između Rusije i Ukrajine u sadašnjim uslovima su nemogući, izjavio je danas direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergej Nariškin.

Izvor: Tanjug

Moskva "grmi": Ne!
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Podeli:

"Da, apsolutno se slažem. Ovu izjavu je dao ruski predsednik Vladimir Putin da je posle ukrajinske terorističke avanture u Kurskoj oblasti neprihvatljivo voditi bilo kakve pregovore sa njima", rekao je on u intervjuu za Tass.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov u ponedeljak je potvrdio nemogućnosti pregovora Rusije i Ukrajine nakon napada na Kursku oblast. Prema njegovim rečima, tema pregovora je "izgubila na aktuelnosti".

Pre toga, 20. avgusta, ruski predsednik je naglasio da se Rusija sada bori protiv, kako je naveo, "neonacista koji čine zločine u Kurskoj oblasti, Donbasu i Novorusiji".

On je podsetio da je Rusija ostvarila svoje ciljeve borbom protiv terorizma i da će svakako rešiti svoj problem i kazniti nacističke zločince.

Govoreći o napadu na Kursku oblast, Putin je napomenuo da ova situacija isključuje pregovore sa Ukrajinom.

Ukrajinski militanti su 6. avgusta napali ruske pozicije u pograničnim oblastima Kurske oblasti, a u tom regionu je uvedena vanredna situacija na saveznom nivou.
 

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: