Svet 0

27.08.2024.

12:24

Putin razgovarao s Modijem

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas sa indijskim premijerom Narendrom Modijem o jačanju odnosa dve zemlje i sukobu u Ukrajini, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

Putin razgovarao s Modijem
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Podeli:

"Putin danas radi u Kremlju, pre samo sat vremena, razgovarao je sa svojim kolegom iz Indije, gospodinom Modijem", rekao je Peskov, prenosi Ria novosti.

Modi, koji je nedavno posetio Ukrajinu, napisao je na svom nalogu na platformi Iks, da je sa ruskim predsednikom razgovarao o jačanju strateškog partnerstva i o sukobu u Ukrajini.

Premijer je rekao da je potvrdio snažnu posvećenost Indije brzom, trajnom i mirnom rešavanju sukoba.

Modi je juče razgovarao i sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom i naveo podršku Indije obnavljanju mira u Ukrajini.

"Detaljno smo razgovarali o raznim regionalnim i globalnim pitanjima, uključujući situaciju u Ukrajini. Potvrdio sam punu podršku Indije za brzu obnovu mira i stabilnosti", naveo je Modi na platformi X.

Modi je posetio Kijev 23. avgusta i razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, a u julu se u Moskvi sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
Tanjug

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: