Svet 0

26.08.2024.

13:20

Proglašena vanredna situacija, izvršena evakuacija FOTO

Guverner Aljaske Majk Danlivi proglasio je vanrednu situaciju, nakon klizišta zbog čega je u gradu Ketčikan izvršena evakuacija.

Izvor: Tanjug

Proglašena vanredna situacija, izvršena evakuacija FOTO
EPA-EFE/GYEONGBUK FIRE SERVICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Podeli:

Ona je naveo da je klizište u nedelju oštetilo kuće i infrastrukturu u gradu.

"Naredio sam državnim agencijama da stave na raspolaganje sve resurse i osoblje za odgovor na ovu situaciju", rekao je Danlivi, a prenosi AP.

Ketchikan, Alaska is a small town with some great people. Many of you likely haven't heard of this town. My wife grew up here and we visit often. A landslide hit the town a few hours ago and likely destroyed many houses and lives. Give your loved ones a hug, call mom, dad, grandparents because you never know.

Jedna osoba je poginula, a tri su povređene.

Tri osobe su hospitalizovane, a klizište je oštetilo kuće i infrastrukturu, navedeno je u zajedničkom saopštenju opštine Kečikan kapija i grada Kečikan, prenosi AP.

Vlasti u gradu na jugoistoku Aljaske izdale su naređenje za evakuaciju područja u blizini klizišta, a otvoreno je sklonište u srednjoj školi.

Očekuje se da će danas u Ketčikan doputovati specijalista za odgovor na vanredne situacije iz Ministarstva unutrašnje bezbednosti i Uprave za vanredne situacije, kao i osoblje Saveznog ministarstva za saobraćaj.

U Ketčikanu živi oko 8.000 stanovnika.

   


 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: