Svet 0

25.08.2024.

23:30

Pogođen hotel: Novinar ubijen u napadu

Britanski novinar Rojtersa je ubijen, a četiri zapadna novinara su ranjena u ruskom raketnom napadu na hotel u Ukrajini, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Izvor: Index.hr

Pogođen hotel: Novinar ubijen u napadu
EPA/MICHAL WALCZAK POLAND OUT

Podeli:

Telo je izvučeno iz ruševina samo nekoliko sati nakon ruskog napada na Kramatorsk, grad na istoku Ukrajine, rekao je u Telegramu ukrajinski guverner Donjecke oblasti Vadim Filaškin.

Još jedna osoba je nestala

Četiri novinara - nemački, letonski, ukrajinski i američki državljani, kao i zaposleni Rojtersa - spašeni su sa prelomima, posekotinama i drugim povredama.

Rojters je ranije javio da se jedna osoba iz šestočlanog tima iz hotela i dalje vodi kao nestala, dok su dve prebačene u bolnicu, a preostale tri pronađene.

Ukrajinsko javno tužilaštvo saopštilo je da je zgradu pogodila raketa Iskander-M.

Napad je potvrđen na proruskim blogovima. Prema njihovim rečima, Kramatorsk je napadnut teškim bombama FAB-1500. Međutim, blogeri su rekli da su pogođeni fabrika za proizvodnju mašina i nekoliko vojnih objekata.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: