Svet 0

15.03.2024.

12:23

Zagonetka koju skoro niko ne može da reši: Želite li da budete Džejms Bond?

Svi oni koji imaju želju da budu pravi Džejms Bond sada imaju priliku.

Izvor: Jutarnji.hr

Zagonetka koju skoro niko ne može da reši: Želite li da budete Džejms Bond?
Profimedia

Podeli:

Naime, GCHK, najveća britanska obaveštajna agencija, traži nove regrute i objavila je novu vizuelnu slagalicu kojom će testirati veštine svih zainteresovanih.

Namenjena "onima koji drugačije razmišljaju i vide svet", slagalica je objavljena u sklopu akcije zapošljavanja dok agencija pokreće novu stranicu na društvenoj mreži LinkedIn, prenosi CNN.

Slagalica, kreirana u saradnji sa umetnikom Džastinom Igltonom, "namenjena je onima koji misle i vide svet drugačije i koji mogu da donesu novu perspektivu rešavanju problema", navodi agencija u saopštenju objavljenom u sredu.

"Zagonetke su u centru našeg rada. Ove veštine predstavljaju naše istorijske korene u kriptografiji i šifrovanju i nastavljaju da budu važne za našu savremenu misiju očuvanja bezbednosti zemlje, navodi se u saopštenju".

Postoji 13 tragova koji otkrivaju poruku, a odgovor na zagonetku je objavljen na novojstranici GCHK-a na  LinkedInu.

Agencija, sada sa sedištem u gradu Čeltenhem, možda je najpoznatija po svojim operacijama tokom Drugog svetskog rata, kada se preselila u Blečli park, 80 kilometara severozapadno od Londona.

Među njenim osobljem bio je i Alan Tjuring, koji je dešifrovao šifrovane nemačke poruke poslate pomoću mašine za šifrovanje Enigma.

Slagalica je deo kampanje za zapošljavanje koju sprovodi agencija, a za neke poslove nije potrebna diploma.

Direktorka GCHK En Kist-Batler rekla je da je agenciji potreban "pravi spoj umova" da se nosi sa izazovima složenog sveta.

"Stoga smo na putu da se uverimo da ćemo doći i povezati se sa ljudima koji nikada nisu razmišljali da rade sa nama. A danas pokrećemo LinkedIn kao način da počnemo da prikazujemo malo više posla koji radimo i neke od neverovatnih ljudi koji rade u GCHK", zaključuje En Kist-Batler.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: