Svet 17

25.08.2024.

23:44

Rat – dan 913: Mrak; Lukašenko poslao vojsku; "Povucite se"

Rat u Ukrajini – 913. dan. Volodimir Zelenski je povodom proslave Dana nezavisnosti Ukrajine rekao da je Rusija ta koja je započela rat, i ne samo da je povredila suverene granice Ukrajine, već i prešla sve granice surovosti i zdravog razuma.

Izvor: B92.net

Rat – dan 913: Mrak; Lukašenko poslao vojsku; "Povucite se"
Shutterstock/zef art

Podeli:

Kremlj je izvestio da je Vladimir Putin obavešten o situaciji u Kurskoj oblasti i da je izdao potrebna uputstva vojnom vrhu Moskve.

Završeno

21:41

Hitan poziv za Minsk: Povucite se

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova tvrdi da su beloruske trupe i naoružanje koncentrisane u blizini ukrajinske granice i pozivalo Minsk da ih povuče što dalje od granice.

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova, u saopštenju na svom sajtu, pozivajući se na obaveštajne podatke zemlje, tvrdi da Belorusija „koncentriše značajan broj vojnika, između opstalog, snaga za specijalne operacije, naoružanje i vojnu tehniku u Gomeljskoj oblasti, u blizini seveenr granice Ukrajine“.

20:11

Ukrajinska PVO nemoćna

Rakete ruskog raketnog sistema Iskander ne može da obori ukrajinska protivvazdušna odbrana, saopštila je kompanija Rosteh, proizvođač navedenih kompkesa.

"Pored činjenice da ukrajinski PVO praktično ne može da obori rakete kompleksa, i da one pogađaju mete sa velikom preciznošću, one mogu da nose i velike bojeve glave, što vam omogućava da pogađate objekte na značajnoj udaljenosti od mete. Ako još koristite Hajmarse, čekajte Iskander", ističe kompanija.

19:21

Deo Zaporiškog Energodara ostao bez struje

Deo Zaporiškog Energodara ostao je bez struje zbog oštećenja dalekovoda van grada, saopštile su gradske vlasti.

Uprava je dodala da će napajanje biti obnovljeno nakon što se otkloni uzrok nestanka.
 

17:53

Rusi zauzimaju Novogrodovku

Ruske trupe preuzimaju kontrolu nad Novogrodovkom bez potrebe za totalnim čišćenjem uz pomoć FAB-ova i bez značajnijih gubitaka - militant 24OŠB "Aidar" sa pozivnim znakom „Osman“.

15:55

Alaudinov: Nastavljaju se borbe u Kurskoj oblasti, situacija pod kontrolom

Borbe na kurskom pravcu vodile su se prethodnog dana bez prestanka, ali je situacija pod kontrolom, izjavio je zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije i komandant specijalnih snaga "Ahmat" general-major Apti Alaudinov.

"Situacija je pod kontrolom. Borbe traju bez prestanka, noću takođe. Veće promene nije pretrpela ni kontakt-linija. Juče je, takođe, uništeno mnogo neprijatelja i tehnike," precizirao je general.

15:13

Dejstvuju moćni ruski lovci

Ruska jurišna avijacija je avionima Su-25 izvela napad na koncentrisanje ljudstva i oklopnu i automobilsku vojnu tehniku ukrajinske vojske u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

14:56

Dve osobe poginule tokom ruskog raketiranja Hersonske i Sumske oblasti

Jedna žena poginula je u Hersonskoj oblasti, a muškarac u Sumskom regionu, tokom ruskog granatiranja ovih područja, saopštile su ukrajinske vlasti, a prenosi Ukrinform. 

14:02

Ruska jurišna avijacija je avionima Su-25 izvela napad na koncentrisanje ljudstva i oklopnu i automobilsku vojnu tehniku ukrajinske vojske u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

14:01

Širi se snimak: "Oboren je ruski Šahed"

Društvenim mrežama širi se snimak na kom se navodno vidi ukrajinski vojnik kako gađa ruski dron. Nije jasno kada i gde je snimak napravljen.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: