Svet 0

24.08.2024.

13:00

Napadač u bekstvu: Sve je blokirano, nižu se upozorenja; "Gnusan čin" FOTO/VIDEO

U Zolingenu (Severna Rajna-Vestfalija) policija je postavila brojne barikade i pokrenula veliku akciju potrage. Još uvek nije uhapsila osobu koja je u petak uveče, tokom velike gradske proslave, nožem ubila troje i ranila devetoro ljudi.

Izvor: B92.net

Napadač u bekstvu: Sve je blokirano, nižu se upozorenja; "Gnusan čin" FOTO/VIDEO
Tanjug/Christoph Reichwein/dpa via AP

Podeli:

Policija je podigla veliku uzbunu i najavila da će održati konferenciju za novinare u 15 sati po lokalnom vremenu kako bi obavestila javnost o napretku u istrazi.

Ulice gotovo prazne, a u većem delu grada su policijske barikade kao i veliki broj policajaca, koji tragaju za trostrukim ubicom. 

Veliki broj policajaca uključen je u potragu, koja se proteže i izvan grada, a građani su upozoreni.

"Svako ko vidi sumnjivu osobu treba odmah da nazove policiju. Ne treba da razgovara sa sumnjivim licima",  rečeno je iz policije.

Prema pisanju medija, muškarac je oko 21.45 nožem nasumično napadao ljude okupljene na festivalu povodom proslave 650. godišnjice grada.

Bild je naveo da je napadač ciljano ubadao žrtve u vrat.

Jedan lokalni novinar opisao je atmosferu kao "sablasnu", prenosi novinska agencija AFP.

Podsetimo, sam festival je otkazan nedugo nakon sinoćnjeg napada. Zolingen ima oko 160.000 stanovnika. Nalazi se u blizini Kelna i Diseldorfa.


 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: