Svet 1

23.08.2024.

23:20

Veliki vazdušni napad: Pogođen centar

Ministarstvo odbrane Sirije izvestilo je danas da je Izrael izvršio vazdušne napade na nekoliko lokacija u centralnom delu ove zemlje, povredivši sedam civila.

Izvor: Beta

Veliki vazdušni napad: Pogođen centar
Profimedia

Podeli:

"Oko 7:35 popodne, izraelski neprijatelj je pokrenuo vazdušni napad (...) gađajući niz lokacija u centralnom regionu", Sirije, navodi se u saopštenju ministarstva. "U napadu je povređeno sedam civila i pričinjena je materijalna šteta", dodao je isti izvor.

Pogođene su improvizovane benzinske pumpe povezane sa libanskim Hezbolahom na području Homsa, kao i Hezbolahova skladišta oružja i dve lokacije sa sirijskim vojnicima na području Hame, rekao je Rami Abdel Rahman, direktor Sirijske opservatorija za ljudska prava.

Ova nevladina organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji i ogromnom mrežom izvora u Siriji, tvrdila je da su benzinskim stanicama upravljali Sirijci koji rade za proiranski islamistički Hezbolah.

Od početka građanskog rata u Siriji 2011. godine, Izrael je tamo izveo stotine napada, prevashodno usmerenih na proiranske grupe.

SAD su takođe ciljale ove grupe u istočnoj Siriji.

Ovi napadi su se intenzivirali nakon napada palestinskog pokreta Hamas na Izrael 7. oktobra prošle godine koji je izazvao rat u Pojasu Gaze.

Izraelske vlasti retko komentarišu napade, ali su u više navrata govorile da neće dozvoliti svom najvećem neprijatelju Iranu da proširi svoje prisustvo u Siriji.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: