Svet 0

23.08.2024.

16:38

Sve dublji raskol u parlamentu: Ne napadaj mene, napadaj Liban

Izraelski ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir kritikovao je ponašanje i rad ministra odbrane Joava Galanta i poručio mu da treba da prestane da ga napada na internetu.

Izvor: Klix.ba

Sve dublji raskol u parlamentu: Ne napadaj mene, napadaj Liban
Profimedia

Podeli:

Između ostalog, Ben-Gvir se osvrnuo na Galantovu izjavu u kojoj je upozorio da Ben-Gvir preti bezbednosti Izraela i seje podele u javnosti.

"On čini neopisivu štetu Izraelu. Uprkos neodgovornim postupcima ministra Ben-Gvira koji ugrožavaju nacionalnu bezbednost Izraela i stvaraju unutrašnje podele u naciji, šef Šin Beta i njegovi ljudi izvršavaju svoje dužnosti i upozoravaju na teške posledice ovih akcije," rekao je Galant.

Vrlo brzo je usledila reakcija izraelskog desnog krila.

"Umesto da me napadate na Tviteru, počnite da napadate Hezbolah u Libanu. Obećali ste da ćete Liban vratiti u kameno doba, a sever Izraela ste vratili u kameno doba", rekao je Ben-Gvir.

Podsetimo, Galant je tokom posete Vašingtonu u junu rekao da Izrael ima vojnu sposobnost da vrati Liban u kameno doba, ali je insistirao da bi Tel Aviv radije pronašao diplomatsko rešenje za svakodnevne napade iz Libana.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: