Svet 7

23.08.2024.

14:45

Vojska se povlači da bi izbegla "ruski prsten", plan je propao MAPA

Ukrajinske snage bile su primorane da se povlače nakon napredovanja Rusije prema gradu Pokrovsku. Međutim, ruske trupe nisu uspele postići svoj očiti cilj koji je bio da zarobe ukrajinske trupe u ovom području, u prstenu, piše ISW.

Izvor: Telegraf.rs

Vojska se povlači da bi izbegla "ruski prsten", plan je propao MAPA
RussianTanjug/ Defense Ministry Press Service via AP

Podeli:

Snimci od 22. augusta pokazuju da su ruske snage nedavno zauzele Ptiče, jugoistočno od Pokrovska, i napredovale južnije, potvrđujući ranije tvrdnje o kontroli nad istočnom obalom Karlivskog rezervoara.

Nedavna ruska napredovanja južno i jugozapadno od auto-puta T-0511 (Ocheretyne-Hrodivka) dovela su do povlačenja ukrajinskih snaga. Rusi su očekivali da će uspeti da ih opkole, ali, stvari su ispale drugačije, prenosi ISW.

Dok su se ruske snage kretale prema autocesti E-50 (Donjeck-Pokrovsk) poslednjih nedelja, verovatno su zapretile ukrajinskim snagama opkoljavanjem, što je dovelo do ukrajinskog povlačenja.

Portparol ukrajinske brigade na frontu u Pokrovsku priznao je 22. augusta da je ovo rusko napredovanje podstako ukrajinske snage da se povuku kako bi poravnale frontu i zaštitile svoje osoblje.

Neki ukrajinski zapovednici na frontu u Pokrovsku takođe su izjavili za Associated Press u članku objavljenom 22. augusta da su se novi ukrajinski regruti u regiji povremeno povlačili sa svojih položaja.

Međutim, ISW nije video rasprostranjene izveštaje o neorganizovanom ukrajinskim povlačenjima na frontu u Pokrovsku, a nedostatak značajnih ruskih taktičkih dobitaka sugeriše da su se ukrajinske snage uspele povući na uredan način.

Prethodne rasprave među ruskim vojnim blogerima o potencijalnom taktičkom okružju u tom području su utihnule.

Pročitajte još:

Imaju dokaz! IAEA dobila informaciju o ostacima drona pronađenim na području nuklearke Kursk

Ukrajinski general obelodanio snimke: Ovako smo ih rušili VIDEO

"Kursk je za Ruse sporedan, imaju važniji cilj"; Američki list: Putin koristi sprženu zemlju

Zelenski: Operacija u Kurskoj oblasti je u toku, glavni fokus je na Pokrovskom pravcu

On je omogućio Ukrajincima prodor u Kursk?; Prigožin i Kadirov upozoravali

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: