Svet 13

23.08.2024.

14:29

Islamisti uzeli taoce u Rusiji: Jezive scene, napadači ubili 3 osobe, traže da po njih dođe helikopter VIDEO

Federalna kazneno-popravna služba Rusije saopštila da su zatvorenici kolonije broj 19 u Volgogradskoj oblasti uzeli zaposlene za taoce.

Izvor: Kurir.rs

Islamisti uzeli taoce u Rusiji: Jezive scene, napadači ubili 3 osobe, traže da po njih dođe helikopter VIDEO
EPA-EFE/STRINGER

Podeli:

Mediji navode da se u koloniji u gradu Surovikino nalazi više od hiljadu zatvorenika i da su u toku napori da se taoci oslobode.

Kanal Baza na Telegramu nezvanično navodi da su tri čuvara ubijena tokom pobune, dok su četvorica hospitalizovana zbog povreda nanetih oštrim predmetima i čekićem.

Na jezivim fotografijama vide se čuvari zatvora koje su napadači sekli sečivima po licu i telu. Jednome je navodno prerezan vrat.

Trojica napadača navodno tvrde da pripadaju Islamskoj državi, dok ruski mediji navode da oni drže nekoliko radnika zatvora.

Među taocima su, prema nezvaničnim informacijama Baze, načelnik kolonije i njegov zamenik. Među napadačima su dvojica Uzbekistanaca i jedan Tadžikistanac.

Kanal SHOT na Telegramu navodi da su u toku pregovori i da otmičari zahtevaju da po njih sleti helikopter, inače će početi da ubijaju taoce. Takođe traže i dva miliona dolara.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na operativnom sastanku Saveta bezbednosti rekao da ga je šef Federalne kazneno-popravne službe izvestio o situaciji u Volgogradskoj koloniji.

Osuđeni islamisti, podsetimo, uzeli su sredinom juna dvojicu čuvara u koloniji u Rostovu kao taoce, a likvidirani su u akciji specijalnih snaga.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: