Svet 2

22.08.2024.

23:57

"Serija nerazumnih grešaka": Ovo su razlozi zbog kojih je potonula jahta?

Serija nerazumnih grešaka posade dovela je do brodoloma jahte u kojem su ranije ove sedmice poginuli britanski tehnološki preduzetnik Majk Linč i još šest osoba na Siciliji, izjavio je izvršni direktor proizvođača jahti "Italian Sea Group" Đovani Kostantino.

Izvor: Tanjug

"Serija nerazumnih grešaka": Ovo su razlozi zbog kojih je potonula jahta?
Profimedia

Podeli:

On je rekao za Rojters da je isključio mogućnost bilo kakve greške u dizajnu ili konstrukciji jahte nakon što je ona plovila 16 godina bez ikakvih problema, uključujući i tokom lošijih vremenskih prilika nego što su bile u ponedeljak. Izvršni direktor je okrivio posadu jahte da je bila nepripremljena za nevreme koje su najavili meteorolozi i da nisu poštovane procedure predviđene za takve situacije.

Šest od 12 putnika poginulo je u brodolomu, a pet tela pronađena su unutar olupine.

Hitne službe i dalje pokušavaju da lociraju telo poslednje nestale osobe, Linčove ćerke Hane. Jahta, koja je plovila pod britanskom zastavom, bila je dugačka 56 metara i na njoj su bile 22 osobe, 12 putnika i 10 članova posade, a prevrnula se i potonula u ponedeljak u roku od nekoliko minuta nakon što bila pogođena olujnim nevremenom dok je bila usidrena kod obale severne Sicilije.

Još jedna jahta bila je usidrena u blizini nije pretrpela nikakvu štetu. Italijanski tužioci koji istražuju potonuće jahte trebalo bi da održe konferenciju za novinare u subotu.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: