Svet 1

22.08.2024.

15:25

Vlasti poručile: Neće biti bolje, smesta odlazite

Vlasti Ukrajine su pozvale civile u i oko grada Pokrovsk na istoku Ukrajine da se odmah evakuišu jer se suočavaju sa ruskim snagama koje brzo napreduju.

Izvor: Klix.ba

Vlasti poručile: Neće biti bolje, smesta odlazite
Profimedia

Podeli:

Istovremeno, Moskva tvrdi da je odbila pokušaj ukrajinskog upada u pogranični region Brjanska. Zajednice u Pokrovsku i okolini pozvane su da pobegnu u naredne dve nedelje pošto ruske snage brzo napreduju.

"Ne čekajte. Neće biti bolje, samo će biti gore. Odlazite", bilo je oštro upozorenje lokalnog zvaničnika Jurija Tretiaka. On je u radio intervjuu rekao da "neprijatelj napreduje brže nego što se očekivalo".

"Zato pokušavamo da učinimo što je više moguće da evakuišemo ljude do kraja nedelje", rekao je on.

Iako Pokrovsk nije veliki grad, tamo je pre rata živelo oko 60.000 ljudi, a mnogi su otišli ​​od početka invazije u punom obimu, on služi kao ključno središte ukrajinske vojske, piše Si-En-En.

U međuvremenu, ruske snage su u sredu odbile pokušaj ukrajinskog upada u pogranični region Brjanska, rekao je lokalni guverner.

Snage i vojne jedinice ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) odgovorile su na pokušaj Ukrajine da se dalje gura duž linije, rekao je Bogomaz, dodajući da je oblast u kojoj su se sukobi dogodili sada stabilna i pod ruskom kontrolom. Ukrajina nije komentarisala navodni upad.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: