Svet 35

22.08.2024.

12:25

Ukrajinci razaraju, sve gori: Objavljeni dramatični snimci VIDEO

Bivši savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio je snimak ukrajinskih napada na ruske pontonske mostove u regiji Kursk. Na društvenim mrežama i nov snimak napada.

Izvor: Jutarnji list, Index.hr

Ukrajinci razaraju, sve gori: Objavljeni dramatični snimci VIDEO
Profimedia

Podeli:

Snimak prikazuje ne samo udare na pontonske mostove, koji su se našli na meti uništenja nakon rušenja čvrstih mostova, već i svu opremu angažovanu u te svrhe, poput kamiona koji prevoze opremu i slično.

U međuvremenu se oglasio i Kijev, rečima da njegove snage koriste rakete HIMARS američke proizvodnje za uništavanje pontonskih mostova u zapadnoj ruskoj regiji Kursk. Ukrajina je uništila ili oštetila najmanje tri mosta preko reke Sejm otkako je Kijev započeo napad pre skoro tri nedelje.

"Gde 'nestaju' ruski pontonski mostovi u regiji Kursk? Precizno ih uništavaju", objavile su ukrajinske snage za specijalne operacije na Telegramu. Rečeno je da su korišćeni raketni sistemi HIMARS, što je prva zvanična izjava iz Kijeva da je zapadno oružje korišćeno kao deo ofanzive, preneo je "Skaj njuz".

Rusija odbila još jedan ukrajinski pokušaj prodora preko granice

Ruske snage sprečile su ukrajinsku diverzantsku i izviđačku grupu da probije granicu u zapadnoj regiji Brjansk, koja je oko 240 km udaljena od mesta ukrajinskog prodora u susednu regiju Kursk, rekao je ruski zvaničnik.

Rusija je navela da su njene snage napredovale u istočnoj Ukrajini i počele da potiskuju ​​ukrajinske snage u regiji Kursk, iako je viši zapovednik upozorio da se ukrajinske snage pregrupišu za još jedan mogući napad.

Guverner Brjanska Aleksander Bogomaz rekao je da su graničari Savezne bezbednosne službe i ruski vojnici odbili napad ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe u sredu.

Sve je jasnije šta bi mogao da bude sledeći potez

To što su Ukrajinci toliko odlučni da izoluju Kursku oblast levo od Sejma snažno najavljuje da bi njihov sledeći potez, 15 dana nakon početka invazije na Kursk, mogao da bude kopneni napad preko Sejma na regiju koju su izolovali.

Ukrajinske snage imaju cilj da „nadmaše neprijatelja u operativnom raspoređivanju snaga u ovom smeru“, objavio je ukrajinski Centar za odbrambene strategije (CDS). Uništenje mostova je ključno. Rusi više nemaju lak put do tog dela Kurska, ali Ukrajinci mogu ući u to područje prelaskom granice, prenosi Index.hr.

Podeli:

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: