Svet 0

22.08.2024.

12:15

Incident na aerodromu: Putnik odmah priveden

Na aerodromu u Melburnu danas je priveden putnik pošto je izašao iz aviona kroz izlaz za vanredne situacije, prešao preko krila i potom se niz motor letelice spustio na pistu, saopštili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Incident na aerodromu: Putnik odmah priveden
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Podeli:

Avion kompanije Džetstar stigao je na aerodrom u Melburnu iz Sidneja i stao kod izlazne kapije kada je putnik izašao iz aviona kroz izlaz s desne strane, naveli su iz te kompanije, prenela je američka agencija Asošiejted pres.

Umesto da iskoristi mehanizam za spuštanje iz aviona do tla koji se automatski aktivira kada se otvori izlaz za vanredne situacije, putnik je prošao duž krila letelice i sišao niz jedan od motora erbasa A320 na pistu.

Putnica Odri Vargeze ispričala je za lokalnu televiziju da su ostali putnici bili preplašeni kada je čovek počeo da se ponaša "pomahnitalo" pre nego što je otvorio izlaz.

Pripadnici australijske federalne policije uhapsili su muškarca zbog "agresivnog ponašanja i kršenja protokola o bezbednosti vazdušnog saobraćaja".

On je prebačen u bolnicu, gde će ostati na daljem posmatranju, saopštila je policija. Istraga o incidentu se nastavlja, a kasnije tokom dana najverovatnije će protiv tog putnika biti podneta krivična prijava, dodaje se u saopštenju.

 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: