Svet 0

21.08.2024.

21:25

Misija Irana u UN: Izrael će biti kažnjen za ubistvo Hanijea

Misija Irana pri Ujedinjenim nacijama saopštila je danas da Iran planira da "kazni izraelski režim" zbog ubistva političkog lidera palestinskog pokreta Hamas Ismaila Hanijea 31. jula u Teheranu.

Izvor: Tanjug

Misija Irana u UN: Izrael će biti kažnjen za ubistvo Hanijea
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Podeli:

Misija je to objavila kao odgovor na pitanje da li Iran namerno odlaže svoj odgovor izraelskom režimu dok ne postane jasan ishod pregovora o prekidu vatre u Gazi, prenosi iranska agencija Fars.

Iranska misija je ukazala na izraelsko narušavanje nacionalnog suvereniteta Irana tokom, kako navodi, terorističke operacije i upozorila da svaki odgovor mora da pojača iransko odvraćanje i spreči bilo kakve akte agresije u budućnosti. 
Misija Irana u UN takođe je naglasila da će Teheran izbeći svaki potencijalni negativan uticaj na mogući prekid vatre u Gazi. 

"Odgovor Irana će verovatno doći iznenada kada izraelski režim najmanje očekuje, a Izraelci bi mogli biti iznenađeni sa zemlje, na nebu ili oboje", navodi se u saopštenju. 
Nova runda pregovora o prekidu vatre u Gazi održana je u četvrtak u Dohi, uz prisustvo zvaničnika iz SAD, Izraela, Katara i Egipta. 

Hamas nije direktno učestvovao u pregovorima, izrazivši sumnju u pogledu njihovog ishoda. 

General Ali Mohamed Naeini, portparol iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije (IRGC), rekao je novinarima u utorak da "Izrael mora da okusi gorčinu čekanja na odgovor Irana".

On je dodao da niko ne može da predvidi kakva će biti osveta za Hanijea i "ovoga puta naš odgovor može biti drugačiji od prošlih".

Pročitajte još:

Konačno otkriveno: Dva razloga zbog kojih se srušio helikopter s Raisijem

Kursk je okupiran – Rusija uperila prst: Umešane su ove tri zemlje

Priznanje do kraja godine: Imaju nuklearno oružje?!

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: