Svet 0

21.08.2024.

23:36

U potopljenoj jedrilici pronađeno pet tela; Traga se za poslednjim

Tela pet osoba pronađena su u potopljenoj jahti kod obale Sicilije, javili su mediji. Ronioci su najpre pronašli dva tela u jednoj prostoriji broda, a ubrzo kasnije objavljeno je da su pronađena još tri tela na brodu.

Izvor: Tanjug

U potopljenoj jedrilici pronađeno pet tela; Traga se za poslednjim
EPA-EFE/IGOR PETYX

Podeli:

Jedrilica, u vlasništvu supruge britanskog milionera Majka Linča, prevozio je 22 putnika i posadu i kada se prevrnuo bio je usidren kod luke Portičelo, prenosi Rojters.

Ranije danas iz olupine su izvučena tri tela i i dalje traje potraga za još jednimputnikom.

U nesreći je spaseno 15 osoba, a telo kuvara Rekalda Tomasa pronađeno je u ponedeljak.

Kada je potonula jedrilica nestalo je šest osoba, uključujući britanskog milionera Majka Linča, njegovu 18-godišnju ćerku Hanu, predsednika bankarske kompanije "Morgan Stenli", Džonatan Blumer sa suprugom i Linčov advokat Kris Morvilo sa suprugom Nadom.

Pretpostavlja se da je brod potonuo zbog pijavice koja je pogodila to područje.

Kako je preneo Rojters, nejasno je šta je uzrokovalo da jedrilica, koju je 2008. godine izgradila italijanska kompanija "Perini Navi", tako brzo potone.

Pošto je olupina na dubini većoj od 50 metara, ronioci koji rade u timovima mogu pod vodom da provedu samo 12 minuta. Ograničeno vreme ronjenja je da bi ronioci izbegli dekompresijsku bolest - "bolest ronioca", što je stanje koje se javlja kada se gasovi rastvoreni u krvi, pretežno azot, oslobađaju u obliku mehurića zbog prebrzog izrona na površinu.

"Što duže ostanete, vaš uspon mora biti sporiji", rekao je urednik "Skuba" magazina, Sajmon Rodžerson.

Ranije danas Obalska straža objavila je snimak kojim je utvrđeno da je jahta potonula za oko 60 sekundi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: