Svet 0

21.08.2024.

23:25

Optužili su ih: Hteli da izazovu sveopšti rat?

Visokorangirani zvaničnik palestinskog Fataha Tavfik Tiravi optužio je Izrael da je ubio člana te organizacije u južnom Libanu ne bi li izazvao sveopšti rat.

Izvor: Beta

Optužili su ih: Hteli da izazovu sveopšti rat?
Profimedia

Podeli:

"Ubistvo zvaničnika Fataha je novi dokaz da Izrael želi da izazove sveopšti rat u regionu", rekao je Tiravi, član centralnog komiteta Fataha Frans presu aludirajući na ubistvo Khalila Makdaha.

Izrael je rekao da je gađao Makdaha jer je u Libanu sarađivao s Iranom da transferiše novac i oružje terorističkim grupama na Zapadnoj obali, gde dominira Fatah, rival Hamasu, vladajućem na drugoj palestinskoj teritoriji, u Pojasu Gaze.

Izraelska vojska je potvrdila da je izvela udar iz vazduha kraj priobalnog libanskog grada Sidona, u kojem je ubijen Makdah.

On je brat zvaničnika Fataha Munira Makdaha kojeg je Izrael godinama optuživao da radi sa libanskim Hezbolahom i jedinicama islamske revolucionarne garde (IRGC) da organizuje napade na Izraelce.

U zajedničkom saopštenju izraelske vojske i bezbednosne službe Šin Bet je navedeno da su braća Makdah radila iz Libana. Vojska je objavila snimak udara iz vazduha.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: