Svet 3

21.08.2024.

13:54

Modi izneo plan: O ovome će razgovarati sa Zelenskim

Indijski premijer Narendra Modi izjavio je danas da će razmeniti mišljenja o mirnom rešenju konflikta u Ukrajini tokom svoje posete Kijevu kasnije ove nedelje.

Izvor: Tanjug

Modi izneo plan: O ovome će razgovarati sa Zelenskim
Profimedia

Podeli:

Modi je danas otputovao u Poljsku i posetiće Kijev u petak, što je prva poseta indijskog premijera Ukrajini od uspostavljanja diplomatskih odnosa pre 30 godina, prenosi Rojters.

''Kao prijatelj i partner, nadamo se brzom povratku mira i stabilnosti u region", rekao je Modi pred odlazak. Ukrajinski lideri su se zalagali da Indija pomogne u obnovi zemlje, a Modi se nedavno susreo za predsednikom Volodimirom Zelenskim na marginama samita G7 u Italiji.

Modijev put u Ukrajinu dolazi nekoliko nedelja nakon posete Moskvi, gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, sa kojim je razgovarao o ratu u Ukrajini.

Modijeva dvodnevna poseta Rusiji prošlog meseca poklopila se sa smrtonosnim napadom na dečiju bolnicu u Kijevu, nakon čega je rekao Putinu da je smrt nevine dece ''bolna i zastrašujuća'' i pozvao na rešavanje sukoba. Indija je više puta pozvala Ukrajinu i Rusiju da iskoriste dijalog i diplomatiju kako bi okončale sukob.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: