Svet 0

21.08.2024.

8:19

Ukrajina pokrenula najveći napad na Moskvu: Objavljeni snimci, vlasti se hitno oglasile VIDEO

Ruske protivvazdušne snage su tokom protekle noći uništile 45 ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući 11 iznad Moskovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Ukrajina pokrenula najveći napad na Moskvu: Objavljeni snimci, vlasti se hitno oglasile VIDEO
Profimedia

Podeli:

Napominje se da je još 23 oboreno iznad Brjanske oblasti, šest je uništeno iznad Belgorodske oblasti , tri iznad Kaluške oblasti i dve iznad Kurske oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je saopštio da je to jedan od najvećih pokušaja napada na glavni grad Rusije dronovima ikad.

"Sistemi PVO nastavljaju da odbijaju napade neprijateljskih aviona. Neki od njih su uništeni iznad Podolska. Ovo je jedan od najvećih pokušaja da se bespilotnim letelicama napadne Moskva. Nastavljamo da pratimo situaciju", napisao je gradonačelnik Sergej Sobjanin na Telegramu.

"Prema prvim informacijama, nema povređenih i nije evidentirana šteta", dodao je Sobjanin.

Ukrajina je u proteklih nekoliko meseci više puta slala jedan ili dva drona prema Moskvi, svaki put bez značajnije štete.

Međutim, čini se da je ovaj najnoviji napad veći od onog u maju prošle godine, kada je najmanje osam dronova uništeno iznad glavnog grada, što je navelo ruskog predsednika Vladimira Putina da kaže da Kijev pokušava da isprovocira i uplaši Rusiju.

Guverner Brjanske oblasti Rusije Aleksandar Bogomaz prijavio je ranije jutros sedam oborenih dronova iznad tog regiona u roku od sat vremena.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: