Svet 0

20.08.2024.

22:02

Velika greška: Vojska ubila svog poručnika

21-godišnji poručnik Šahar Ben Nun, komandant padobranske izviđačke jedinice, poginuo je tokom borbi u južnom pojasu Gaze, potvrdila je izraelska vojska.

Izvor: Index.hr

Velika greška: Vojska ubila svog poručnika
Profimedia

Podeli:

Prema prvobitnoj istrazi, sve se dogodilo juče oko 6.30 po lokalnom vremenu, kada su borbeni avioni F-15 izraelskog ratnog vazduhoplovstva gađali Kan Junis. Jedna od raketa, zbog tehničkog problema, nije klizila kako treba do cilja, već je pogodila zgradu u kojoj su bili smešteni padobranci.

"Ovaj incident je izuzetak"

Zgrada je bila udaljena oko 300 metara od planiranog cilja. Projektil je pogodio jedan od stanova, pri čemu su poginuli vojnici koji su se nalazili u susednom stanu. Pored poginulog 21-godišnjaka, povređeno je šest vojnika. Troje ima povrede srednje težine, a troje su preminuli sa lakšim povredama.

Izraelci tvrde da je došlo do kvara u navigacionom sistemu rakete. Dodali su da je ovaj incident izuzetak i da se ništa slično ranije nije dešavalo. Dodali su da su tokom akcije u Kan Junisu uništili tunel dug 1,5 kilometara u kojem se nalazilo skladište oružja i eksploziva.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: