Svet 0

20.08.2024.

14:24

Porota u Teksasu: Roditelji tinejdžera koji je ubio 10 drugova nisu odgovorni

Porota u Galvestonu, u Teksasu, presudila je da roditelji tinejdžera koji je pucao i ubio 10 drugova iz razreda u srednjoj školi u Santa Feu 2018. godine nisu odgovorni za nasilje, čime je okončana građanska parnica.

Izvor: Tanjug

Porota u Teksasu: Roditelji tinejdžera koji je ubio 10 drugova nisu odgovorni
Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

Podeli:

Članovi porodica žrtava pucnjave i preživeli optužili su Antoniosa Pagurcisa i Rouz Kosmetatos da su nemarno dozvolili svom sinu Dimitrosu da nabavi oružje iz njihove kuće i da nisu upozorili školske službenike ili policiju o njegovom pogoršanom psihičkom stanju, preneo je Rojters.

Porota je odlučila da su Dimitrios Pagurcis i Laki ganer, kompanija koja mu je prodala municiju korišćenu u pucnjavi, iako je bio premlad da je kupi, odgovorni za smrt i povrede i presudili da treba da isplate 330 miliona dolara odštete.

Laki ganer je prošle godine postigao nagodbu sa porodicama. Džejk Felde, izvršni direktor kompanije Laki ganer, naveo je u saopštenju da njegova kompanija "nije odgovorna za plaćanje bilo kakve novčane štete koju je dosudila porota" jer je već postigla odvojeno poravnanje za pucnjavu i nije bila strana na suđenju u Teksasu.

Nikolas Poel, advokat Dimitriosa Pagurcisa, rekao je u telefonskom razgovoru da njegov klijent nema novca i da nikada neće imati.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

23 h

Podeli: