Svet 0

20.08.2024.

12:23

Udar na školu; IDF tvrdi: Ovo je njihov centar VIDEO

Izraelska vojska (IDF) tvrdi da je izvela vazdušni napad na operativce Hamasa na komandnu prostoriju koja je bila smeštena u školi u gradu Gazi.

Izvor: Tanjug

Udar na školu; IDF tvrdi: Ovo je njihov centar VIDEO
EPA-EFE/HAITHAM IMAD

Podeli:

Prema njihovom saopštenju, Hamas je koristio komandnu sobu u školi Mustafa Hafez za planiranje i izvođenje napada na trupe u Gazi i na Izrael, prenosi Tajms of Izrael.

IDF navodi da je preduzeo "mnoge korake" da bi ublažio štetu koja je naneta civilima u napadu, uključujući korišćenje precizne municije, zračnog osmatranja i drugih obaveštajnih podataka.

"Teroristička organizacija Hamas sistematski krši međunarodno pravo, iskorišćavajući civilne institucije i stanovništvo kao živi štit za terorističke aktivnosti", dodaje vojska.

Poslednjih meseci izvedeno je na desetine vazdušnih napada na Hamasove lokacije koje se nalaze u školama i na druge lokacije koje se koriste kao skloništa za civile, navodi IDF.

Palestinska agencija Vafa tvrdi da je u napadu na školu ubijeno devet Palestinaca. Lokalni izvori su naveli kako su se u školi nalazila raseljena lica i da je u napadu povređeno na desetine osoba.

Pre deset dana, više od 100 civila je ubijeno, a 150 ranjeno u izraelskom napadu na školu Al-Tabi'in u oblasti Al-Sahaba u naselju Al-Daraj istočno od grada Gaze, dok su ljudi bili na molitvi.

U poslednja 24 sata, u izraelskim napadima poginule su najmanje 34 osobe, a 114 je povređeno.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: